Astăzi pe cerul astrologic avem o configurație foarte interesantă denumită Cruce fixă, formată din patru cuadraturi, Venus și Uranus, mediind axa Nodurilor lunare, pe Nodul sud aflându-se Lilith și Marte. Acest aspect este suficient de rar pentru a mă determina să-l analizez cu atenție. În general sentimentul de apăsare este maximă, iar nevoia de eliberare, dorința de a numai repeta sau relua anumite activități este și ea extrem de presantă. Cumva vor veni din trecut multe evenimente, în general rămase nesoluționate, care acum își așteaptă rezolvarea urgentă, tocmai pentru a ne detensiona. Planurile care vor fi evident marcate sunt legate de domeniul financiar, material, de relații, dar și de acele lucruri ascunse, care acum par să răbufnească, să iasă la lumină, extrem de virulent . Tot ce se întâmplă vine cumva pe nepusă masă, iar senzația de afectare vine mai ales pentru că ne este afectată imaginea sau egoul.

Pe de altă parte suntem sensibili şi impresionabili la suferinţele din jur, ceea ce ne poate îndepărta de ceea ce avem noi de făcut.

De fapt se poate constata un fel de sentiment de îngrădire, în sensul că nu putem transpune în practică ceea ce ne dorim, că nu putem relaţiona sau acţiona aşa cum am vrea, că suntem cumva, evident doar aparent blocaţi. Spun doar aparent pentru că este vorba de o ierarhizare a activităţilor, în sensul că este necesar să putem depăşi blocajele care ne sunt impuse de cei din jur.

Mercur pare a aduce clarificările necesare și va amplifica rațiunea și luciditatea ajutându-ne în găsirea unor soluții eficiente la toate problemele care apar. Totul este să nu ne pierdem cu firea și să fim analitici și foarte corecți și exacți în ceea ce spunem sau facem. Mercur este în sextil cu Jupiter și în trigon cu Pluton, aspecte extrem de constructive , chiar dacă sunt descrescătoare, căci ne vor aduce clarificări și rezolvări corecte la problemele despre care spuneam că apar, tocmai pentru a le rezolva și a ne elibera de ele, căci trenează de mult timp. De aceea, mai ales acum, când suntem implicaţi direct într-o situaţie, viziunea noastră asupra ei poate să fie limitată de propria poziţie şi de propriile trăiri. Trebuie să învăţăm să ne ridicăm mai presus de acea situaţie ca să o vedem în ansamblul ei, detaşat de conjuncturi şi de consecinţe, şi astfel vom putea să luăm cele mai bune decizii pentru rezolvarea ei. Chiar dacă unii ar putea să ne acuze că suntem cu capul în nori sau rupţi de situaţie, cel mai bun mijloc de a analiza obiectiv un lucru este să-l privim din afara lui, şi din cât mai multe puncte de vedere diferite, cu o minte deschisă.

De fapt ar fi indicat să evaluăm activităţile de până acum şi să conştientizăm erorile de gândire şi atitudinile necorespunzătoare care ne-au împiedicat să reuşim. Putem analiza ce ne-am propus să facem şi ce am reuşit, cum ne descurcăm, să eliminăm cauzele perturbatoare, să avem încredere că vom reuşi. Este important să renunţăm la orice formă de egoism şi să depăşim starea în care avem impresia că viaţa trece pe lângă noi. Trebuie să ne eliberăm pe noi şi pe ceilalţi de ceea ce s-a întâmplat.

Suntem în săptămâna guvernată de Marte care începe chiar astăzi,așa că influența marțiană asupra Nodului sud și Lilith este extrem de intensă, ea aduce acele acțiuni prin intermediul cărora să avem energia necesară pentru a rezolva și a ne elibera de ceea ce este legat de trecut.

Nu ştiu de ce îmi vine în minte următoarea imagine: este în activitatea croitoresei sau brodezei un simbol profund, pe care cred eu, ele sunt departe de a le cunoaşte. Ele se servesc de aţă, un ac şi de o pânză. Pentru cei care ştiu să interpreteze, cele trei obiecte, aţa, acul şi pânza sunt o reprezentare a sufletului omenesc. Aţa este gândul, acul reprezintă voinţa ce antrenează gândul. Tras de voinţă, gândul, desăvârşeşte munca pe pânză: corpul fizic. Aţa şi acul lasă pe pânză imagini colorate sau întunecate, armonioase sau dizarmonioase, clare sau şterse. Aceste imagini depind de inteligenţă, voinţă şi de natura fiinţei noastre umane; ele povestesc istoria unei vieţi întregi. Astăzi avem teninţa de a ne pierde şi agita într-o mulţime de gânduri, riscând să încurcăm aţa, să facem noduri, să ne blocăm singuri. De aceea când ne simţim disperaţi, la limită, este important să ne gândim că există Dumnezeu, şi atunci, să-L rugăm să ne descurce gândurile.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte