Sunt unele zile care îmi generează un imbold deosebit pentru a scrie. Privind harta astrologică a zilei înțeleg de multe ori de ce: pentru că era ceva de spus, cu scopul clar al unei înțelegeri. Spun aceasta cumva și ca o justificare, căci în ultima perioadă timpul nu îmi permite să mai scriu atât de des și ritmic, cu toate că simt nevoia să o fac. Deci privind harta astrologică a zilei am constatat că Luna este în exaltare în semnul Taurului și că formează o frumoasă conjuncție, înainte ca Vesta să retrogradeze până la sfârșitul anului, aspect care mă determină să mă gândesc la planul material, la valori și la valoare personală. Vesta reprezintă dedicația, credința în ceea ce faci, consecvența și dedicarea. Septilul cu Chiron aduce o plus valoare, mai ales după ce se va reface odată cu mișcarea aparent retrogradă a Vestei. El ne vorbește despre rezolvarea problemelor materiale doar prin implicarea personală și anume prin recunoașterea și practicarea doar în ceea ce credem și ne reprezintă. Omenirea a trecut prin crize financiare din ce în ce mai dese în ultimele decenii tocmai pentru oamenii și-au pierdut conceptul de a face ceea ce-i reprezintă. Să nu uităm că acţiunile noastre ne modelează existenţa; şi totuşi, lucrurile, evenimentele şi situaţiile asupra cărora nu acţionăm, contribuie în egală măsură. De exemplu, atunci când omitem să reciclăm, să luăm poziţie, să ne exprimăm opinia, să votăm sau să ajutăm pe cineva într-o situaţie grea, nu ne prevalăm de ocazia de a fi un agent al schimbării pozitive. Dimpotrivă, noi permitem perpetuarea unei stări de fapt, a unui anume curs al lucrurilor, fără nici o oprelişte; chiar câştigând forţă şi viteză, pe parcurs. Menţinerea părerii conform căreia acţiunile noastre nu produc vreo schimbare semnificativă, ne poate accentua tendinţa de a renunţa la ocaziile de implicare, participare. Ca alternativă, susţinerea viziunii conform căreia suntem participanţi de seamă, într-o lume în perpetuă evoluţie, ne poate inspira să aducem darul perspectivei noastre unice şi al înzestrărilor noastre aparte, într-o anumită situaţie.


Este înţelept să fim întrucâtva selectivi, în ceea ce priveşte cum şi unde ne investim energia, pentru a nu o risipi în prea multe direcţii. Nu orice cauză sau acţiune este adecvată fiecărei persoane în parte. Totuşi, atunci când o situaţie ne atrage atenţia şi ne emoţionează - ne "merge la inimă", este important să ne onorăm impulsul de a ajuta şi de a întreprinde acţiunea justă, din perspectiva noastră. Poate consta în a oferi o vorbă bună, unui prieten, ori resursele necesare subzistenţei, unor oameni nevoiaşi; sau, pur şi simplu, în asumarea responsabilităţii pentru propriul comportament. Prin depunerea tuturor eforturilor, înfăptuind tot ceea ce ne stă în putere, în orice împrejurare, aducem un plus de energie pozitivă lumii noastre. Şi, uneori, însăşi contribuţia noastră, a fiecăruia dintre noi, este cea care determină schimbarea.

Să nu uităm că acest aspect de septil Vesta Chiron se va resimți până la jumătatea lunii ianuarie 2020, iar conjuncțiile Vesta Lună din semnul Taurului vor momente personale în care ni se vor semnaliza noi direcții sau ne vor atenționa că este momentul să ne implicăm în decizii concrete legate de dezvoltarea calităților personale. Ca un exemplu următorul ciclu se va încheia și va începe unul nou pe 16 octombrie, apoi pe 12 noiembrie și pe 9 decembrie.  Poate ar fi interesant să urmărim ce perspective se deschid sau ce evenimente au loc care ne împing să ne schimbăm atitudinea față de noi înșine și de calitățile personale.

Oricum astăzi după-amiază este un moment bun de introspecție și analiză personală. Să nu uităm că de ieri Saturn a revenit la mișcarea directă și ne ajută să fim extrem de exacți legat de ceea ce simțim (se află în gradul Lunii) dar în același timp avem o bună reprezentare a limitelor personale și a ceea ce avem concret de rezolvat legat de asta. Mai mult decât atât Saturn se află tot în apropierea Nodului sud, deci acum putem foarte bine să înțelegem ceea ce nu ne mai este necesar, și ceea ce reprezintă obstacole în calea dezvoltării personale.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte