Pe 14 ianuarie 2022 Mercur are prima mișcare aparent retrogradă din acest an care va dura până pe 2 februarie 2022 – ea începe în semnul Vărsătorului. Practic poziția lui Mercur în semnul Vărsătorului, eu personal o consider una dintre cele mai bune ale sale, căci aici devine cu adevărat un mesager al informațiilor, ajutându-ne să avem numeroase idei, să găsim soluții, să fim inventivi și originali în exprimare. Mercur a intrat în semnul Vărsătorului pe 2 ianuarie 2022 și va rămâne în acest semn până pe 10 martie, având deci o perioadă mult mai lungă în care vom putea folosi această poziție mercuriană. Mercur se va întoarce prin retrogradare între 26 ianuarie și 15 februarie, în semnul Capricornului, interval deosebit de important pentru că ne va ajuta să ne reorganizăm, să ne reconsiderăm anumite idei dar modul de gândire și abordare a problemelor, să aprofundăm soluții sau să descoperim anumite breșe legate de activitățile noastre profesionale.

Mai este o zi extrem de importantă și anume 23 ianuarie, să o notăm în agenda personală, căci este momentul conjuncției inferioare dintre Soare și Mercur, moment de început al unor cicluri legate de atitudinea noastră față de planul profesional, dar mai ales de posibilitatea declanșării unor proiecte viitoare majore. În această zi este indicat să ne ocupăm de planificare, analiză și cunoașterea a cât mai multor informații despre domeniile care ne interesează. Despre acest aspect voi vorbi mai pe larg într-un articol separat.

Revenind la trecerea lui Mercur în mișcarea aparent retrogradă, am ales să vorbesc mai detaliat despre acest aspect deoarece la momentul retrogradării Mercur este în conjuncție în formare cu Saturn ( nu se realizează exact decât pe 2 martie, acum este un prevu), în cuadratură exactă cu Uranus – în domiciliul căruia se află - și în septil cu Marte; ar mai fi de subliniat că Ascendentul momentului este în semnul Gemenilor guvernat de Mercur, semn unde se află Luna, Nodul Nord și Lilith.

 Interesant contextul retrogradării.

Mercur se află în această poziție la preluare, va aduna pentru fiecare dintre noi toate informațiile importante, astfel încât pe 21 martie când se va întâlni cu Jupiter într-un nou an astrologic guvernat de Jupiter (pe 20 martie este echinocțiul de primăvară când începe un nou an astrologic) vom avea toate datele necesare pentru a ști cum să progresăm, vom avea motivațiile clar definite, și vom fi pregătiți să deschidem un nou ciclu important în viața noastră. Deocamdată relația dintre Jupiter și Mercur nu există, dar se pregătește, totul este să participăm și noi la realizarea ei, căci este una dintre cele mai importante. De ce? Păi Jupiter se află în semnul Peștilor, domiciliul său tradițional, dar și locul în care ne ajută să avem un ritm ( muzica specifică acestui semn este definită de ritm), doar că ritmul în care ne sprijină este de exemplu să ne respectăm cuvântul – acesta este un ritm - sau dacă ne propunem să lucrăm la ceva ne ajută să ne stabilim ritmul. Să nu uităm că ritmul atrage alt ritm și așa ne asigurăm expansiune – caracteristică evident jupiteriană. Tot Jupiter din semnul Peștilor ne ajută să credem în ceea ce înțelegem, să aducem forța încrederii în filozofia noastră de viață, să avem grijă de Bine, să vedem Binele și să îl lăsăm să ne ghideze viața.

Conjuncția în formare a lui Mercur cu Saturn este și ea la fel de interesantă, ne sugerează să înțelegem propriile limitări, acestea sunt susținute de Saturn. Ele sunt necesare în această viață deoarece numai prin recunoașterea, acceptarea și depășirea lor, evoluăm. Practic ele există căci fac parte din obiectivele acestei vieți. Saturn și Mercur ne sugerează că avem la dispoziție o perioadă în care trebuie să ne dezvoltăm propriul sistem de lucru, ne împing spre clarificare, ne ajută la o reorganizare conștientă.  

Cuadratura descrescătoare cu Uranus, ne indică necesitatea unor ajustări în plan material, adică să lăsăm deoparte tot ce este inutil, sau exagerat, pentru a putea să ne mișcăm cu eleganță și ușurință într-o lume în schimbare accelerată. Septilul lui Mercur cu Marte din semnul Săgetătorului indică că se va declanșa eliberarea unor energii de o mare intensitate pentru a ne elibera de karma de ignoranță, dar mai ales pentru a găsim raportul potrivit dintre rațiune și înțelegere.

Omul trăiește cufundat într-un ocean de gânduri (de aceea Mercur este o planetă personală și este foarte important în astrologie), iar hrana sa este în mare parte substanța mentală (similară prin asociere cu Uranus). Prin intermediul gândurilor pe care le atrage, sufletul culege, sub formă de impulsuri sau stimulări, forțele de susținere care îi garantează acțiunile acolo unde se găsește. Oricât ne-am extinde în plan material, fără energia mentală aflată la baza manifestărilor noastre nu vom putea ajunge nicăieri. În mod imperceptibil ingerăm gânduri în fiecare moment, dar vom proiecta în jurul nostru doar forțele pe care le hrănim din lăuntrul ființei noastre – de aceea se spune că suntem ceea ce gândim. Astfel cel care nu dobândește cunoștințe superioare și care nu se străduiește să se ridice deasupra împrejurărilor de ordin inferior, va suferi influența mediului în care se află. Dacă ne lăsăm copleșiți de impresiile maladive pline de amărăciune, tonusul mintal se alterează rapid ducând la o mare receptivitate către tot felul de aspecte întunecate.

Chico Xavier spunea:

A munci fără încetare este o datorie.

A servi înseamnă a te înălța.

A învăța înseamnă a cuceri noi orizonturi.

A iubi înseamnă a crește.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte