Tigrul de Apă

 

Sunt minunatul PARADOX

                                                                                                      

Întreaga lume este scena mea

                                                                                                      

Sunt deschizător de drumuri

                                                                                                      

şi caut să ajung unde

                                                                                                      

 nimeni nu a ajuns înainte de mine,

                                                                                                      

cutezând ce alţii nu au cutezat.

                                                                                                      

 Dansez în ton cu ritmurile vieţii

                                                                                                     

 şi mă las dus unde mă poartă paşii.

                                                                                                      

Veniţi cu mine la căluşei,

                                                                                                      

priviţi bogăţia de culori, luminiţele licărinde.

                                                                                                       

Toţi mă aclamă ca un actor fără pereche.

 

SUNT TIGRUL

 

 

În astrologia solară și filozofia chineză, prima zi de primăvară este de fiecare dată atunci când Soarele se află la gradul 15 din semnul Vărsătorului (semn al cărui echivalent este de altfel semnul lunar al Tigrului; am spus lunar să se înțeleagă că este legat de astrologia chineză lunară). Din acest motiv am decis să postez informații despre influența Tigrului de apă asupra noastră, în această zi.

Cuvântul Paradox, cu care începe micul poem pentru Tigru, va fi cuvântul la ordinea zilei în acest an.

 

Paradoxal, puteţi citi asta şi în mesajul cheie, Tigrul va da vitalitate cauzele pierdute, dar drepte, impuls acţiunilor debile, industriilor falimentare şi agriculturii. Este anul schimbărilor masive, al ideilor îndrăzneţe, dar şi controversate, în ciuda acestor efecte este un an epurator, putând fi asemuit cu focul de care este nevoie pentru a extrage metalul preţios din minereu, un an care va scoate în evidenţă tot ceea ce este mai bun în noi. Sfatul cel mai valoros, de care trebuie să ţinem seamă este de a nu ne pierde simţul umorului şi de a lăsa lucrurile să evolueze de la sine.

Această zodie a Tigrului, este guvernată de elementul Lemn, în astrologia chineză, element care semnifică începutul, germinarea, creșterea organică; dar acest an 1 februarie 2022 – 21 ianuarie 2023 fiind sub guvernarea elementului Apă, genera posibilitatea dezvoltării permanente în orice domeniu și activitate, atât de Bine cât și de Rău (Apa hrănește Lemnul). Paradoxul este acela că semințele care germinează și cresc, trebuie folosite, trebui orientate spre acțiuni raționale, corecte.

Prima zi de primăvară este în perioada de Luna în creștere,  ceea ce ne indică că avem un izvor de energie și vigoare de care ar trebui să profităm pentru a ne pune planurile în aplicare. Trebuie să trezim lucrurile, să le ajutăm să se nască și să înflorească. Spun asta deoarece acum pare că totul a ajuns într-un punct mort, cel mai important este să acționăm ca Tigrul, să nu ne pierdem curajul, să fim activi, să abordăm problemele direct, sau chiar radical, independenţa şi libertatea fiind cuvintele cheie.

Acest an este de cele mai multe ori exploziv, începe cu o lovitură puternică şi se încheie cu un ton înăbuşit. Poate fi an marcat de ne-nţelegeri serioase, de războaie, dezastre de tot felul, pentru că pasiunea este maximă, dar în egală măsură este un an mare, pe care-l vom uita cu greu, marcând evenimente importante şi fapte îndrăzneţe.

Nimic nu se realizează la scară redusă; totul, bine sau rău, trebuie să se situeze la extreme, dacă vrem să riscăm să ne încercăm norocul, trebuie jucat la nivel mare. Pot fi agonisite sau pierdute averi, furia va pune stăpânire peste tot şi este un an încercat pentru diplomaţie.

Înainte de a reuși trebuie să depășim multe obstacole.

Cel mai important atu este rațiunea, iar cei care o vor folosi vor avea de câștigat și de asemenea creativitatea, ingeniozitatea. Energia creativă va fi în slujba noastră.

Prieteniile, legăturile ocazionale şi afacerile au nevoie de încredere reciprocă şi cooperare, pentru că sunt fragile în acest an şi se pot rupe uşor.

Acum la început, probabil că ne aflăm cu toții într-o situație dificilă, deocamdată trebuie să luăm lucrurile așa cum sunt, pentru că pur și simplu nu le putem schimba. Mai presus de toate acum, trebuie să ne limpezim situațiile, ca să putem trece la pasul următor. Important este să nu ne fie teamă să facem o schimbare radicală atunci când ajungem la o decizie (evident după ce am făcut pașii anteriori). Să nu ne sfiim să cerem ajutor divin pentru a ne veghea spusele și gândurile.

În plan relațional, situațiile pot fi de multe ori tulburi, furia și izbucnirile pasionale pot strica multe relații. Este important să luăm măsuri pentru a depăși aceste situațiile tulburi.

Să nu uităm că suntem în mileniul Dragonului de Metal, în secolul Dragonului de Metal și în deceniul Șobolanului, Tigrul de Apă va trebui să se adapteze renunțând la actele impulsive fiind mai conservator, mai ales când este vorba de a se avânta pentru a-i sprijini pe alții. Va exista la nivel mundan tendința de se bloca orice tendințe spre libertate, mai ales dacă acestea sunt spontane, Șobolanul și Dragonul se vor impune cu forță atunci când vor simți că pierd controlul financiar și autoritatea.

Și trecând puțin pe o altă gamă, a astrologiei europene, trebuie observat că această primă zi de primăvară este însoțită de Mercur în mișcare direct retrogradă în semnul Capricornului și de conjuncția anuală, în formare, dintre Soare și Saturn, din semnul Vărsătorului. Deci cred că ar trebui să ne luăm timpul necesar de a ne folosi experiența acumulată pe parcursul anului 2021 și până acum pentru a ne gândi la noi posibilități de a acționa și a ne dezvolta.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte