Acest aspect este deosebit de intens, prin natura lui pe de-o parte și pe de altă parte datorită faptului că ambele planete se află la grade anaretice. Gradul anaretic are o încărcătură deosebită căci ne subliniază, de multe ori ne obligă, sau descarcă karmic. Jupiter va sta în acest grad până pe 20 decembrie cînd va trece în semnul Berbecului declanșând un nou ciclu de evenimente evolutive în viața noastră, până atunci însă manifestă o presiune deosebită asupra noastră, tocmai pentru ne observa sau a ne reaminti acele țeluri personale despre care am uitat. Acestea au legătură cu valorile noastre sufletești, pe care le-am neglijat sau ignorat, au legătură cu lecția iubirii și compasiunii, dar mai ales au legătură cu înțelegerea conceptului că suntem creatorii propriei noastre vieți. Este important ca în această perioadă să medităm la cine suntem cu adevărat, tocmai pentru a nu ne pierde și a nu deveni un ecran pentru proiectarea idealurilor altora. Venus și Jupiter cele două plante benefice sunt într-o discuție tensionată, căci trebuie să alegem ce anume vrem să urmăm în continuare în viață . În plus acest aspect este posibil să provoace anumite complexe, adică să le împingă la suprafață tocmai pentru a ne elibera de ele. Adică acest aspect va ”pune degetul” pe ceea ce ne doare cel mai mult, pentru că va presa pe ceea fiecare dintre noi nu poate accepta din individualitatea sa.

În plus am amintit de opoziția Soarelui cu Marte în mișcare aparent retrogradă, în articolul despre Luna Plină din 8 decembrie 2022, această opoziție este și ea la fel de importantă din mai multe motive. În primul rând Marte se află cel mai aproape de Pământ și ne va influența deciziile în plan material, va aduce impulsivitate și lipsă de tact și de multe ori acțiuni răutăcioase care mai târziu vor genera conflicte importante. Apoi opoziția cu Soarele este un aspect care se repetă la aproximativ doi ani și câteva luni, cea de acum ne aduce în fața ochilor și va genera conflicte importante, dacă nu suntem atenți și înțelepți pentru următorii ani, mai exact până în ianuarie 2025, când Nodul Nord al Lunii se va afla peste poziția de acum a lui Jupiter, iar Jupiter se va afla în Gemeni exact peste locul în care se află Marte acum. Pe scurt perioada de acum va declanșa evenimente ale căror consecințe se vor finaliza abia în ianuarie 2025.

Marte retrograd, poate aduce controverse pe plan intelectual, mai ales că aceste vor fi dublate de planul emoţiilor personale, existând o animaţie deosebita, dar şi un puternic gust spre critică.

Marte ar trebui folosit în orice tip de luptă pentru realizarea idealurilor, sau scopurilor spirituale sau chiar culturale.

Să nu uitam că dacă am pornit spre un obiectiv important, trebuie să mergem înainte cu răbdare, învățând să depăşim obstacolele unul câte unul. Nu avem de ce să ne oprim, şi în fiecare zi putem să înaintăm pe drumul ales, ajutându-ne de tot ce avem la dispoziţie şi ne-am pregătit pentru această acţiune. Se poate ca obiectivul să fie important doar pentru fiecare dinte noi în parte, să fie doar o ţintă pe care ne-am propus s-o atingem doar că să ne depăşim pe noi înşine. În asemenea cazuri, nu trebuie să aşteptăm nimic de la ceilalţi.

La fiecare pas, existenta ascunde un dar. Logica minții nu poate înțelege și nu poate accepta că darurile cele mai de preț ale ființei umane sunt înfășurate într-un soi de saci răpciugoși, care reprezintă simbolic tot ce crede mintea ca ne face rău. Ni se ia întotdeauna ceva ce nu avem nevoie. Viața duce departe de noi ceea ce nu ne mai este de folos. Mințile noastre intră în stare de tânguire, de suferință și de deruta, însă, tocmai pentru că nu înțeleg logica profundă a existenței și operația de vindecare pe care ea - Viața, ca un chirurg măreț, o face prin tot ce trăim. Dar, adesea, în mijlocul talazurilor ce ne clatină și par să ne ducă până-n adâncurile iadului, simțim strălucirea și grația lui Dumnezeu, ca pe-o caldă și minunată înflorire de zarzăr. Daca n-ar fi iarna, n-am putea cunoaște primăvara! Si, daca n-ar fi pierderea, cine ar mai ști ce este acela câștigul, succesul sau bucuria de a primi? De fapt, existența nu cunoaște altceva decât "darurile". Existenta dăruiește întotdeauna, chiar dacă darul ei șade ascuns în pachete insalubre!


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte