Soarele trece pe 20 martie la ora 23.24 în semnul Berbecului, acesta este momentul echinocțiului de primăvară și începutul unui nou an astrologic, acesta care se deschide deseară și va dura până 20 martie 2024 și va fi guvernat de Marte. Un an marțian aduce întotdeauna cu sine numeroase conflicte, tensiuni, și la fel ca și Marte va fi la originea multor schimbări. Mi se pare ca acest an astrologic care se deschide astăzi are trei caracteristici pe care aș vrea să le menționez, căci au o mare importanță pentru ca fiecare dintre noi să folosească energia marțiană pentru a evolua și crește nu pentru a pierde și risipi.

În primul rând întotdeauna Marte acționează sub influența planetelor Mercur și Venus, impulsul marțian este venit din informație (Mercur) și din analiza valorică (Venus). Ceea ce vreau să spun este că Mercur și Venus sunt planete personale interioare, ele reprezintă manifestarea sufletului, iar acțiunile marțiene sunt consecința stării interioare sufletești. O stare interioară de echilibru îl va determina pe Marte să acționeze pentru a evolua și a ne desăvârși spiritual, o stare interioară dezechilibrată îl va determina pe Marte să riposteze violent și agresiv în exterior pentru că așa va fi impulsul dat de planetele interioare. În harta astrologică a acestui echinocțiu Marte se află în domiciliul mercurian al Gemenilor și în grad venusian, este interesant căci Mercur se află în semnul Berbecului, domiciliul marțian și are loc ceea ce noi astrologii numim recepție mutuală. Într-un limbaj simplu, recepția mutuală este un schimb de domicilii, care pune planetele într-o relație specială, de colaborare implicită și sprijin reciproc. Întrebarea este către ce își vor îndrepta acest sprijin, iar răspunsul cel mai simplu ar fi către Venus. De ce? Păi pe de-o parte dacă Venus este echilibrată, atunci Marte nu va avea motive să acționeze conflictual, iar pe de altă parte – și cel mai important de altfel – Marte se află în septil cu Venus. Mai mult decât atât este în septil și cu Nodul Nord care se află în conjuncție cu Venus și Venus se află în propriul domiciliu semnul Taurului, în grad solar. Știu că pare amețitor și pentru un astrolog tot acest periplu, doar că el indică un joc de biliard cu strategii complexe subtile, în care loviturile cu manta sunt cele mai simple. De aceea orice fel de acțiune în acest an astrologic trebuie bine gândită, trebuie să aibă în parte o strategie corectă și valoroasă, și trebuie să fie constructivă. Este important să avem toate informațiile când vom lua orice decizie și în plus să avem și o analiză valorică atât materială concretă cât și sufletească, evitând să facem orice contravine cu valorile noastre personale. Septilul este important în relația Venus Marte, căci ne sugerează că deciziile noastre au o puternică conotație spirituală, ele ne pot ajuta să depășim probleme vechi, sau ne pot readuce în prezent situații din trecut nerezolvate. În al doilea caz acestea trebuie rezolvate cu înțelepciune evitând să repetăm greșelile, chiar daca asta presupune pentru moment o aparentă cedare sau pierdere, eliberarea karmică și înțelepciunea de a încheia un fapt nerezolvat este mult mai valoroasă în acest context.

În al doilea rând momentul de echinocțiu se formează într-o fază lunară foarte interesantă, practic cu 13 grade înainte de formarea Lunii Noi din semnul Berbecului (conjuncția Soare Lună), moment în care Luna nu este vizibilă deloc pe cer. Această perioadă în care Luna nu este vizibilă pe cer, înainte de Luna Nouă, este extrem de complexă, și deosebit de diferită de orice altă fază. I se spune ziua lui Hecate, aceasta fiind zeița Întunericului. Ea este reprezentată având trei manifestări, cu trei capete diferite: Câine, Cal și Șarpe, ea poate aduce obsesii, neliniște, gânduri nefaste. De aceea în ziua aceasta, chiar cea a echinocțiului de primăvară, este important să stăm cât mai retrași, să nu comitem acte imprudente, să nu semnăm contracte noi, să nu cedăm emoțiilor negative, să nu ne lăsăm păcăliți de provocări din exterior, să nu luăm decizii impulsive, să ne revizuim motivele, trebuie să pătrundem adânc în lăuntrul nostru și să rezolvăm ceea ce a rămas neîncheiat din ciclul anterior. Este o zi dăunătoare, dar de  fapt, aceasta este o  zi de curățare, despărțindu-ne de greșelile pe care le-am făcut în cele 29 de zile ale ciclului lunar. Deci să ne curățăm gândurile de ură, invidie, lăcomie și frustrări, să facem curățenie atât la propriu cât și la figurat, să medităm, să ne rugăm. Cred că fiindcă echinocțiul de primăvară are loc în această zi, întregul an astrologic va fi amprentat de această influență. Deci acest an este sub influența intensă a acestei energii și trebuie respectate o mare parte din acțiunile scrise mai sus.

În al treilea rând mi se pare semnificativ că Saturn este neaspectat, pe de-o parte iar pe de alta că în ziua echinocțiului va deveni vizibil dimineața înainte de răsăritul Soarelui. Traducerea pe care o dau acestei conjuncturi este că aflat în gradul său și neaspectat, energia saturniană are o forță nebănuită, multidirecțională, pentru a ne ajuta să ieșim din pânza de păianjen în care fiecare este prins. Marea majoritate a oamenilor vorbesc despre libertate dar nu realizează că se afundă din ce în ce mai mult în labirintul karmic. În acest fel un vânător devine vânat, un arhitect devine muncitor înlănțuit,  un păianjen prins în propria sa pânză. Calea de ieșire din pânza de păianjen este de la inconștiență la luciditate, de la impulsurile compulsive la conștiință.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte