Pe 12 aprilie 2023 are loc conjuncția anuală dintre Soare și Jupiter care deschide un ciclu de un an de zile, pe de-o parte iar pe de altă parte ne indică o nouă abordare a modului în care fiecare ar trebui să se dezvolte în această perioadă de timp. Aș putea spune că acum suntem provocați să acționăm; dar nu oricum, cum mult aplomb pentru a iniția noi activități și ferm pentru a încheia capitole din trecut care ne împiedică să ne exprimăm propriul potențial. Această conjuncție are o particularitate mai mult decât interesantă, se formează pe Punctul mijlociu dintre Uranus și Neptun, un punct care ne vorbește despre emoții greu de controlat, dar care trebuie scoase la lumină pentru a fi rezolvate, eliberate din psihicul nostru. Cred că avem posibilitatea de a găsi soluții, cumva forțați de împrejurări, sau prin evenimente bruște, soluții necesare și corecte, dar care erau dificil de observat din cauza sentimentului de frică și incertitudine. Eu cred că nu este o perioadă de câteva zile foarte plăcută, dar la fel de mult cred că deși este dură va aduce reînvierea noastră. Mă gândeam privind această conjunctură astrală că suntem în Săptămâna Patimilor, mă gândeam la semnificația acestui cuvânt și am realizat că ea este în perfectă sincronicitate cu acest cuvânt.

Unele dintre patimi sunt ale trupului, iar altele ale sufletului. Strânsa unitate dintre trup și suflet, face ca patimile trupești să fie împletite cu cele sufletești – este ceea ce afirma Dumitru Stăniloaie Și poate nu întâmplător acum ar trebui să reflectăm și să ne eliberăm de ele. Neptun din propriul domiciliu, semnul Peștilor aduce o dezordine în sufletul nostru, care provoacă prin combinația cu Uranus și cu Jupiter ca mediator, o senzație de sfâșiere, dar va aduce și rezolvarea lor prin înțelegere. De aceea este important să fim atenți la toate evenimentele care au loc, ele sunt neașteptate, neplăcute, ne provoacă confuzie stare care poate fi foarte ușor speculată de cei din jur – adică suntem vulnerabili la înșelăciuni, păcăleli, la acțiuni stranii. Această combinare a celor trei planete poate să ne determine să conștientizăm că iubirea leagă oamenii, patimile dezleagă legăturile dintre ei.

Oricum ar fi, la această conjuncție este important să observăm ce se întâmplă în jurul nostru, să ne notăm evenimentele care au avut loc în ultimele zile, să le analizăm, să le înțelegem și să facem schimbări conștiente, deschizându-ne astfel noi perspective de creștere și dezvoltare. Poate ar fi bine să ne notăm cam care ar fi direcțiile de viață unde dorim să schimbăm ceva și să schițăm un plan. Avem și un ac indicator care ne arată că ne aflăm pe drumul cel bun, Planeta Venus, aflat la grad Aries, în semnul Gemenilor (la grad mercurian); aceasta se află în aspect de novil cu conjuncția Soare Jupiter, și de aceea vom primi un răspuns rapid, atât concret cât și la nivel de idei deștepte, la orice problemă ne propunem să o înțelegem sau rezolvăm. În plus vom găsi soluții creative la toate acțiunile pe care vrem să le inițiem. Venus este în recepție mutuală cu Mercur, ceea ce cu siguranță ne va ajuta să aplicăm cu ușurință și să materializăm ceea ce este cu adevărat important.

Un lucru este cert, pentru a folosi partea luminoasă a celor două planete Jupiter și Venus ( cum li se spune micul și marele benefic), trebuie învăţată starea de generozitate. Astfel, este vorba mai întâi de a înţelege sensul tuturor relaţiilor şi de a accepta să ne luăm în primire total emoţiile şi sentimentele. Obiectivul este, cel puţin la început, acela de a căuta dezvoltarea unei virtuţi mai degrabă decât de a dezvolta o înţelegere profundă a acestor moduri de funcţionare în raport cu ceilalţi. Eu aș prpune că în această perioadă să începem cu Bunăvoinţa, dispoziţia naturală de generozitate, care trebuie să înceapă de la sine însăşi, înainte de a urmări să-i iubim pe ceilalţi (sau să pretindem ca ei să răspundă la viziunea noastră asupra iubirii, ceea ce se petrece cel mai adesea în acest caz). Trebuie să ne asumăm realitatea sentimentelor noastre dualiste şi să acceptăm să le explorăm fără să respingem nimic. Bunăvoinţa constă în a recunoaşte că noi suntem astfel: nici buni, nici răi, nici contractaţi, nici din cale-afară de generoşi. Fiindcă toate manifestările către un altul provin mai întâi dintr-o dorinţă personală, cu precădere egoistă. Cu atât mai bine dacă fiecare din cei implicaţi va avea ceva de învăţat. A învăţa să spui „DA” înseamnă mai întâi să înveţi să spui „NU” propriilor noastre comportamente, la tot ceea ce ne răneşte, ne sacrifică, ne neagă. Aceasta implică să încetăm a căuta numai imagini favorabile şi să acceptăm să ne deschidem către noi mai întâi, către ceilalţi mai apoi, în întâmpinarea suferinţelor ce decurg de aici. Generozitatea este, înainte de toate, cadoul pe care ni‑l facem nouă şi pe care îl facem celorlalţi, de a ne arăta exact aşa cum suntem.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte