Este o Lună Nouă deosebit de interesantă, ea ne sugerează anumite tipuri de activități pe care ar trebui să le inițiem, pentru a ne putea echilibra și acționa corect în următoarea perioadă de timp.

Ascendentul momentului (Lună Nouă se formează la ora 4.39 pe 15 septembrie) este în semnul Leului, la gradul 26, grad saturnian și se află pe Punctul mijlociu dintre Venus și Mercur staționar direct. Asta ne sugerează că perioada următoare este foarte serioasă și importantă, seamănă cu munca într-o carieră de piatră din care ar trebui să extragem blocuri mari de granit, pentru a realiza construcții stabile, pe de altă parte Natura și mediul personal ne va pune la dispoziție numeroase posibilități, tot ceea ce trebuie să facem este să le luăm în considerare. Fiecare va obține bogăția pentru el însuși prin lucruri pe care alții de obicei nu le iau în considerare.

Mercur staționar direct se află în grad mercurian în semnul Fecioarei, în casa întâi a momentului, și ne transmite, că este important să fim eficienți, consecvenți și să nu ne pierdem credința în aspirațiile personale pe care trebuie să ne concentrăm zilnic. Trebuie să construim structura proiectelor noastre, și să privim în perspectivă. Dorința de a explora, de a descoperi, de fi flexibili și deschiși ne va  aduce multe realizări de excepție.

Venus se află în  semnul Leului, în casa  XII a momentului, la grad solar, este important să nu ne pierdem energia în evenimente sociale, sau distracții, să nu căutăm popularitatea ci să ne concentrăm pe creativitate și valoarea profundă a lucrurilor. Pe scurt ni se arată direcția de urmat, adică, eficiență, eforturi creative susținute, flexibilitate în comunicare și atenție la ceea ce vine spre noi. Poate ar fi interesant de a porni pe un drum nebătut și necercetat, sau să avem o abordare diferită de cea de până acum. Toate acestea fără a uita să fim un om printre oameni, care este empatic și atent la nevoile celorlalți.

Soarele și Luna se întâlnesc prin conjuncție la gradul 22 din semnul Fecioarei, grad  mercurian (să nu uităm într-o zi în care Mercur este staționar direct și el aflat tot la grad mercurian), astfel aspectul aducând un fel de presiune intensă pentru a ne folosi luciditatea, rațiunea și informațiile care ajung la fiecare dintre noi. Eu personal aș scrie toate gândurile și senzațiile, aș nota toate ideile și aș căuta răspunsuri la toate întrebările, mai ales la persoanele avizate. Un soare transcendental își concentrează razele de lumină asupra acestei perioade, natura sa fiind asemănătoare cu cea a lui Mercur. Aici mă refer la bucuria de fi de ajutor celor din jur, de a împrăștia cunoaștere și aroma suavă a înțelegerii celuilalt. Luna ne ajută să scoatem din adâncurile sufletului idei și informații valoroase, care se vor concretiza prin intuiție și imaginație. Pe de altă parte putem avea dezamăgiri, putem descoperi trădări, sau putem suferi datorită lipsei de profesionalism a celor din jur.

Neptun și Pluton își concentrează întreaga energie pentru a ne ajuta să construim ceea ce visăm. Pluton ne conferă putere de concentrare, rezistență și tenacitate și posibilitatea de a transforma ceea ce pune Neptun la dispoziție: idealuri, vise, aspirații. Aceste două planete își pun energiile în comun pentru ca fiecare dintre noi să realizeze ceea ce îl reprezintă din punct de vedere spiritual. Orice obstacol ar putea fi înlăturat dacă există credință în ceea ce facem. Atunci când apar provocările, avem acces la abilitățile de care avem nevoie pentru a le depăși, cu efort redus. Problema este că cele două inconjuncții pe care Neptun și Pluton  le formează cu Ascendentul momentului ne fac să nu vedem practic aceste conjuncturi favorabile din cauza încrâncenării, a încăpățânării și a atașamentelor de idei învechite și rigide. De fapt acest Yod cu vârful pe Ascendentul momentului, este foarte bogat formând multe situații fertile care îl punctează, moderează și dezvoltă; tensiunile generate putând fi foarte creative, așa că toate aceste trăiri și evenimente sunt faze de urmat.

La fiecare Lună Nouă Soarele transmite Pământului, prin intermediul Lunii o tip nou de putere, de energie, care trebuie utilizată până la următoarea Lună Nouă. În acest moment, Soarele propune o soluție nouă pentru problemele noi cu care trebuie să se confrunte tot ceea ce trăiește pe Pământ. Nu folosesc cuvântul "problemă" în sensul restrâns al "dificultății", ci mai degrabă ca o provocare, sau o oportunitate de a aborda ceva nou – adus de Ascendent - într-un mod atât pozitiv, cât și negative, care generează evoluție și creștere spirituală. De la Luna Nouă, Luna va disemina treptat această putere, va comunica această provocare nouă cu speranța de a se actualiza în mod concret la Luna Plină. La Luna Plină există în mod potențial manifestarea concretă a ceea ce s-a demarat la Luna Nouă. Din acest motiv am pus accentual pe analiza Ascendentului momentului la fiecare Lună Nouă. Pe de altă parte Luna reprezintă și trecutul, care de cele mai multe ori se opune viitorului, de aceea Ascendentul care reprezintă viitorul, trebuie să conțină experiența trecutului. Luna reprezintă psihologic imaginea lucrurilor din care trebuie să ieșim, dacă vrem să avansăm către "viitor", simbolizat de "Ascendent". Toate lucrurile trecute, la toate nivelele, din interiorul Lunii, pun obstacole în calea drumului către viitor (Ascendent). Prin acest fapt, Luna arată și calea de urmat pentru a realiza viitorul. Indică cum trebuie să ne adaptăm și, de asemenea, ce trebuie să învățăm, dacă vrem să înțelegem trecutul și să construim viitorul.

Ceea ce poate nu am analizat detaliat cu toate ca am ținut cont în interpretare, este poziția Mijlocului Cerului. Acesta reprezintă un maxim de vizibilitate, de culminație, a acțiunilor viitorului, este punctual care ne indică ce ne va ajuta să fim vizibili, să ne manifestăm la maxim potențialul. Jupiter conjunct cu Mijlocul cerului momentului ne vorbește de dezvoltare și expansiune, fiind în mișcare aparent retrogradă ne spune ca această trebuie să fie lăuntrică, iar semnul Taurului ne mai spune că trebuie să muncim cu bucurie și consecvent pentru a ne desăvârși calitățile personale native.  Pe de altă parte ni se sugerează că vor fi aplicate legi noi, dure, care să readucă disciplina, acestea sunt evident sociale, dar fiind vorba de semnul Taurului mă pot gândi și la corecții aplicate de încălcarea Legilor Mamei Natură. Acestea pot avea forme dure de manifestare, de la cutremure până la diferite forme de cataclisme naturale.

La polul opus, Fundul Cerului ne oferă informații despre fundația, temelia, stabilitatea necesare acestei perioade; se află în semnul Scorpionului ceea ce ne indică numeroase pierderi, transformări, dar și eliberări, acestea vor serioase și profunde, schimbând substanțial multe conjuncturi și situații. Este ca și cum va dispare tot ceea ce nu ne este necesar, sau ne provoacă blocaje importante. De aceea este important să privim orice problemă care apare cu maximă atenție, căci ea este venită pentru a ne elibera, chiar dacă aparent vom pierde.

Nu cred ca ar trebui să evităm să vorbim despre Descendentul momentului, acesta este un punct subtil, care coincide cu momentul de apus, dar, el de fapt reprezintă momentul de conștientizare sau altfel spus ceea ce trebuie să conștientizăm, cum și cu ce trebuie să ni se lumineze sufletul (spun asta pentru ca acolo se afla la momentul Lunii Noi, Partea spiritului sau a Iluminării). Fiind în semnul Vărsătorului, este evident că este vorba de o perioadă în care trebuie să ne folosim Conștientul, viața trebuie abordată conștient, trebuie luminată, în scopul de a atinge obiective care este mai mult sau mai puțin bine definit, dar care ne ajută să evoluăm.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte