Am decis să vorbesc despre acest aspect, după ce s-a mai format de două ori, pe de-o parte pentru ca acum poate simțim mai bine tensiunea generată de cele două planete, iar pe de alta că aduce un context nou, care rezolvă probleme mai vechi. Dacă vrem să înțelegem care este mesajul pe care aparenta tensiune dintre ”micul” și ”marele” benefic o transmite, ar trebui să ne întoarcem la primul aspect dintre cele două planete, care s-a format pe 11 iunie 2023, când ambele erau în mișcare directă. Jupiter după întâlnirea cu Nodul Nord, era destul de tranșant pentru a ne face să înțelegem că toate acele atitudini ca vanitatea, egoismul, lipsa de onestitate, tendința de a risca, vor afecta pe o perioadă bună de timp atât manifestarea calităților creative cât și resursele financiare. A fost nevoie de eforturi pentru a înțelege valorile cu adevărat importante, a trebuit să ne folosim creativitatea și imaginația, să rezistăm tentațiilor și provocărilor, acestei perioade de transformări profunde. Să nu uităm că acest aspect de cuadratură dintre Venus și Jupiter este crescător, deci el în sine aduce nevoia de a acționa, de a impune, de a specula sau chiar de brava într-un mod riscant. Probabil acest sentiment vine și din faptul că fiecare simte că trebuie să facă ceva, că este ceva deosebit care așteaptă să se manifeste. Și ar mai fi ceva, cred că în iunie era momentul să înțelegem Natura și să respectăm Legile ei.

După aproximativ două luni și jumătate, pe 22 august 2023,  aspectul se va reface, în aceleași semne: Jupiter în Taur și Venus în Leu, doar că acum, Venus este în mișcare aparent retrogradă. În plus acum tensiunea este mult mai intensă, căci s-a adăugat în plus frustrarea de a nu putea să se manifeste ceea ce credeam că o să reușim. Cred că fiecare a resimțit blocaje intelectuale, sau mai bine spus faptul că a fost dificilă conceptualizarea. Tensiunea acestui aspect, corect folosită, ar fi putut contribui la realizarea unor transformări mari și benefice pentru fiecare dintre noi dar și pentru pe Pământul nostru, din păcate acest fapt este greu de realizat și conștientizat. Asta și pentru că ne-am concentrat și petrecut timpul cu lucruri infantile, capricioase și neînsemnate, în conflicte și controverse lipsite de substanță.

Acum pe 17 septembrie 2023, ne aflăm la al treilea aspect, acesta este ca o concluzie dar aduce și o acțiune în forță pe toate planurile, atât la nivel concret dar și subtil. De această dată Jupiter este în mișcare aparent retrogradă, iar modul în care acest aspect se va manifesta ne va surprinde oarecum. Venus în semnul Leului este la grad venusian, în culminație, în casa X a momentului, de unde se va manifesta foarte intens, ferm și categoric, impunându-și punctul de vedere (să nu uităm că Venus se află într-un semn masculin, regal, iar modul de exprimare va fi pe măsura acestei poziții). Ceea ce vizualizez pentru perioada aceasta seamănă foarte mult cu imaginea unui cal fără călăreț, adică consider că lucrurile sunt scăpate oarecum de sub control, fiecare tinzând să-și folosească doar instinctele și emoțiile, ceea ce implică o lipsă de înțelepciune, de înțelegere. Aici va fi rolul lui Jupiter (care este la același grad ca și în luna august, el de fapt fiind în mișcare aparent retrogradă)de a ne presa să renunțăm la interesul pentru ceea ce este neesențial și superficial pentru a ne concentrăm atenția asupra transformărilor care bat la ușă.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte