Acest aspect se face simțit de mai multe zile, doar că maximul de manifestare este la momentul exact, pentru ca Marte este cel mai activ și este resimțit intens la aspectele în orb. Eris în mitologie este o reprezentare feminină a discordiei, iar din iubirea ei cu Zeus s-a născut Ate, zeița greșelii. Eris este o planetă pitică care a fost descoperită în 2005, dar a atras repede atenția astrologilor, prin energia puternică pe care o transmite și influențele subtile. Chiar dacă a fost descoperită în 2005, a durat un an până i s-a stabilit acest nume, inițial numele dat a fost Xena. Eris  este o planetă pitică, considerată un obiect trans-neptunian care provine de dincolo de Centura Kuiper. Ea are o lună, un satelit natural, numită Dysnomia zeița greaca a anarhiei, fiica lui Eris. Eris este o planetă mai mare decât Pluton, are o perioadă de rotație de 557 de ani, acum aflându-se in semnul zodiacal Berbec, din 1 mai 1923, astronomic se află în constelația Cetus. Spre deosebire de cele opt planete (fără Neptun și Pluton) care toate sunt aproximativ în același plan ca și Terra, orbita lui Eris este puternic înclinată, cu un unghi cam de 44 de grade față de ecliptică, ceea ce îi dă o mișcare destul de excentrică. Fiind nou descoperită nu există prea multe studii astrologice, dar momentele în care formează aspect puternice, ca acesta de acum, pot fi un momente bune de cercetare. Evident Eris și Marte au mai fost în opoziție, și poate de aici ar trebui să plecăm. Razboiul din Ucraina de fapt a început în primele zile din martie 2014 odată cu războiul din Donbas,  când Marte se afla în semnul Balanței în opoziție cu Eris.

Pe 26 mai 2022 Marte a intrat in semnul Berbecului și in ultimele zile din iunie a format conjuncție cu Eris. Chiar dacă războiul din Ucraina a început pe 22 februarie, când Pluton era în cuadratură cu Eris, atacurile cele mai puternice au fost la sfârșit de iunie când s-a început evacuarea masivă a populației. Acum la această opoziție, s- au declanșat conflicte dintre Armenia și Azerbaidjan, din Mali și din Liban, ceea ce vroiam să subliniez, este că evenimentele care se vor declanșa acum, vor avea efecte concrete la următoarea conjuncție, la începutul lunii iunie 2024.  De aceea este important să evităm acum orice fel de acțiuni care generează discordie, să nu uităm de celebrul Măr al discordiei, care reprezintă metaforic vorbind, cel mai bine această perioadă. Înainte de a face alegeri trebuie să cumpănim bine, să evităm să ne grăbim să emitem judecăți, dar mai ales să nu acționăm haotic, fără a ne organiza. Spun acest lucru deoarece Jupiter se află în sesquicuadratură cu Mercu ceea ce aduce numeroase situații provocatoare, care ne testează diplomația și răbdarea. Este important să înțelegem că se va pune explicit degetul pe acele co-dependențe, sau prejudecăți, idei fixe, de care nu ne-am eliberat, ceea cu siguranță ne va reduce gradul de obiectivitate (Marte conjunct cu Nodul Sud). Cu toate acestea Mercur în semnul Balanței ar trebui să ne facă mai conciliatori, și moderați, iar Luna în semnul Gemenilor în trigon cu Soarele probabil mai atenți la conjuncturile exterioare.

Mare atenție, vor apare în jurul nostru fel de fel de personaje care vor încerca să ne abată atenția de la ceea ce avem de făcut, ne vor copleși cu problemele lor, cu cererile lor, cu energia lor acaparatoare, eu zic să amânați discuțiile cu acestea, să ieșiți din această energie și să vă concentrați doar asupra ceea ce aveți de făcut.

Totul în Univers pulsează cu un ritm armonios şi constant. Încă din timpuri străvechi omul a observat acest ritm al universului şi a înţeles cum funcţionează. În timpurile noastre, oamenii de ştiinţă au descoperit că acest lucru este adevărat şi în ceea ce priveşte desfăşurarea gândirii. Ei au aflat că iubirea este ritm iar egoismul discordanţă; încrederea este ritm, gelozia este discordanţă; credinţa este ritm, teama este discordanţă; speranţa este ritm, disperarea este discordanţă; cinstea este ritm, înşelăciunea este discordanţă. Atâta timp cât stările mentale ale omului sunt în acord cu ritmul Universului, echilibrul său fizic şi psihic este asigurat. Când intervine discordanţa în fluxul de gândire, acest echilibru este pierdut. Explicaţia constă în faptul că avem de-a face cu o Inteligenţă superioară ale cărei Legi nu le putem învăţa decât prin observaţii și care aplicate generează numai armonie. Din clipa în care am înţeles că armonia este cheia de boltă a Universului, acela care doreşte ca această Inteligenţă să îl cuprindă, evident asta va fi doar în folosul său, trebuie mai întâi să se străduiască să coopereze cu ea. Stările mentale discordante produc boala, căci ele dau năvală şi se lipesc de Legea etern stabilită a Armoniei Universale. Lumea raţională recunoaşte existenţa acestei Armonii Universale şi îşi dă seama că atunci când este ruptă de ea, această Armonie, Divinitatea, nu se modifică spre a ne face nouă pe plac, ci noi suntem aceia care trebuie să ne schimbăm. Secretul vindecării rezidă, deci, în unificarea cu Inteligenţa superioară, ce posedă cunoştinţe infinite ale căilor de vindecare şi bunăvoinţa infinită de a produce forma perfectă, aşa ca să ne putem bizui implicit pe curentul de Înţelepciune Divină în corpurile noastre, atunci când ne suntem în același ritm cu Ea.

 

 

 


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte