Această conjuncție are o importanță aparte deoarece este premergătoarea a două conjuncții anuale importante, cea a Soarelui cu Uranus și cu Jupiter, dar si cea a lui Venus cu Uranus. În plus tot pe 8 mai Marte se află la cea mai mică distanță față de Soare iar Mercur la cea mai mare depărtare față de Soare.

Este ca și cum această Lună Nouă ne aduce mai multă energie de acțiune, mai ales în plan spiritual, oricum cu Marte în semnul Berbecului este evident că ne putem mobiliza mai ușor, dar în același timp gândirea noastră este foarte practică, orientată spre lucruri concrete spre planurile materiale cu precădere. Din acest motiv putem resimți o tensiune, sincope sau discordanță între ceea ce am vrea să facem concret și acțiunile noastre. Luna în semnul Taurului este în exaltare, de aceea aceste Luni Noi care se formează în această perioadă a anului, sunt cele care ne ajută să simțim cu mai mare ușurință direcțiile care ar fi bine de urmat. Încă ne aflăm în faza de integrare a conjuncției Jupiter Uranus despre care am scris, și deoarece conjuncția se află în apropierea lui Uranus, energiile uraniene sunt ușor de îmbunătățit în această perioadă. Pot exista încă numeroase tensiuni, dar această conjuncție  rămâne foarte utilă pentru cucerirea emancipării, independenței și eliberării, chiar dacă necesită îndrăzneală sau asumarea anumitor riscuri pentru a face acest lucru. Este ca și cum putem înțelege cu mai mare ușurință importanța lui Uranus în viața noastră pentru că această configurația actuală ne cere foarte direct să ne dăm seama la tot ceea ce presupune această planetă. Partea pozitivă, ar putea fi vorba de ceva de cucerit aducând o eliberare; partea disonantă, ar putea aduce ceva împotriva căreia să ne revoltăm sau ceva care generează o criză bruscă și foarte nervoasă.

Perioada este încă puternic influențată de dualitatea între securitate și stabilitate , pur și simplu pentru că „s-ar putea să nu putem avea totul deodată”, și va trebui să reconsiderăm vechile fundații care ne-au stabilizat anterior și să facem unele alegeri dezbinante.

Dar „nu descoperim nimic nou aici” a priori, este ceva ce am simțit cum am acumulat în lunile precedente, poate chiar din vara lui 2023, doar că acum trebuie să decidem/finalizăm lucrurile.

Acestea fiind spuse, această configurație de Lună Nouă este în general destul de armonică, nu formează tensiuni majore de tipul confruntări, așa că se pare că aceste lucruri se vor întâmpla „spontan”, instinctiv, natural. Mai ales că Venus este în propriul domiciliu, la fel și Marte, ceea ce ajută multă la naturalețea derulării evenimentelor. Acest lucru poate ajuta la exploatarea/maximizarea cât mai armonioasă a diverselor puncte forte ale perioadei. În același timp această poziționare a celor două planete poate să ne ajute în relațiile personale prin exteriorizare și extroversie, dar mai ales prin afirmarea prin înțelegere a ceea ce este valoros.

În același timp este o perioadă în care putem să conștientizăm importanța naturii în viața noastră. Mai mult decât atât, orice plimbare în natură ne poate inspira și ajuta. Și reversul poate că fi acela că Natura la rândul ei va avea reacții destul de violente față de intruziunea umană în echilibrul ei.

Din punct de vedere astronomic, în timpul nopții nu este vizibilă nici o planetă (doar dimineața înainte de răsărit se vad Marte și Saturn) este ca și cum am spune că privim mai mult spre lucrurile concrete, vizibile, fiind mai puțin atenți la mesajele subtile, invizibile. De aceea în această zi de Lună Nouă poate am putea să ne concentrăm atenția pe ceea ce am intuit/simțit, să ne oprim puțin și să analizăm toate acestea.

Apoi Soarele și Luna se află în sextil crescător cu Saturn, ceea ce cu siguranță ne ajută să înțelegem oportunitățile care apar în viața noastră, pot fi un fel de viziuni, idei, poate dar pasager, dar este important să ni le notăm iar apoi să privim cu atenție spre fiecare.

Ar mai fi multe de spus despre această Lună Nouă, dar cred că de ajutor este introspecția și căutarea răspunsurilor personale. Fiecare trebuie să-și trăiască propriile energii și să găsească soluții pentru propriile tensiuni energetice, fără idei preconcepute...Chiar asupra acestor tensiuni trebuie să lucrăm pentru a găsi cea mai bună „rezoluție” posibilă pentru ele...

 


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte