Trei conjuncții concomitente, oare ne deschid căi diferite?

În astrologie nu este nimic distonant, pentru că ea este o reprezentare Universului, iar acesta este perfect. Provocarea constă a înțelege și a lăsa să se manifeste cele trei conjuncții, de a permite noului să intre în viața noastră. Indicațiile lămuritoare le vom primi pe parcursul lunii mai, acum trebuie doar să permitem să se deschidă ușile.

Toate cele trei conjuncții se formează pe 18 mai 2024, ceea ce cu siguranță generează o aparentă dezordine și impulsivitate (logic căci conjuncția este aspectul care este dominat de Marte). Cele trei sunt în ordinea cronologică a formării lor: Marte cu Nodul Nord, Venus cu Uranus și Soare cu Jupiter, prima se formează în semnul Berbecului, celelalte două în semnul Taurului. Prima dată am încercat să văd cum interacționează, spațial, aveam o imagine clasică a unor roții ale unui angrenaj complex care este Omul. Apoi am realizat cât de complexă este asocierea lor și imaginea aproximativă arată cam așa.

Cum observați energia generată de o linie se continuă în toate direcțiile, dispărând aparent de fapt combinându-se într-un mod care ne este greu accesibil, ca apoi să se manifeste din nou, într-un alt plan și cu alte rezultate. Spun acest fapt deoarece noi vedem horoscopul in 2D, în realitate el este 3D, prin derivare se pierde o dimensiune, acea dimensiune care ne este ascunsă, o putem vedea doar cu ochii sufletului. Ceea ce vedem cu ochii sufletului ne aduce înțelepciune, ceea ce vedem cu ochii minții ne aduce tensiune. Implicarea uraniana ne obligă la abordarea holistică, la gândirea progresistă și la modernitate. De asemenea schimbările se produc extrem de rapid, mai ales dacă le vizualizăm, le percepem. Pe de altă parte implicarea Berbecului și a lui Marte din domiciliu, ne indică acțiunea independentă, ea este reușită dacă suntem capabili să ne bazăm pe oamenii din jurul nostru pentru a o transpune în fapt. Taurul ne sugerează să fim pragmatici, iar Venus în domiciliu impregnează cu iubire situațiile în care ne aflăm. Conjuncția Venus Uranus ne invită să ieșim din tipare, pentru că numai așa vom găsi soluțiile pe care le căutăm, numai așa putem anticipa și înțelege în ce direcții ne trimit cele trei uși  care se deschid.

Luna în această zi (18 mai) trece din semnul Fecioarei în cel al Balanței, practic îndreptându-se spre Nodul Sud, într-un fel ne aduce tendința de a rămâne tributari trecutului, în altfel ne orientează atenția spre ceilalți și nu în ultimul rând ne sugerează că putem să descărcăm din energia karmei, acționând voluntar în folosul celorlalți.

Soarele și Jupiter formează, așa cum spuneam, conjuncție tot în semnul Taurului, în gradul 29 guvernat de Venus. Acest aspect îmi sugerează că avem brațele ridicate în sus pentru a primi, tot ceea ce trebuie să facem este să fim receptivi, să fim în armonie cu Universul, în acest fel darurile nelimitate ale vieții vor putea ajunge la noi. Singura barieră în calea acestei armonii sunt așteptările noastre, fricile, mintea care proiectează și ne împiedică să vedem direct și simplu cum am putea acționa. Mulți dintre noi consideră acțiunea sinonimă cu agresivitatea, cu invadarea cu cucerirea, de fapt acțiunea constă în a fi receptiv și a urma ceea ce îți este potrivit, ceea ce iese în întâmpinarea ta. Dacă vom arunca o privire în anul 2005 când s-a mai format în semnul Berbecul conjuncția Marte Nodul Nord, cred că vom putea trage niște învățăminte (nu înseamnă că rămânem tributari trecutului), privim doar ca să avem încredere și  curaj.

Câteva sfaturi:

  • Este bine să știm să ne afirmăm, fără a depăși măsura sau a-i răni pe ceilalți.
  • Dacă apar situații tensionate, regăsește-ți pacea interioară înainte de a lua decizii.
  • Acțiunile ar trebui să fie blânde, naturale dar ferme, în timp ce avansăm spre ceea ce aspirăm.
  • Să nu uităm suntem la un moment de cotitură, de aceea este important să ne vindecăm sufletul, relațiile, mintea și trupul.
  • Să nu cârpim ceea ce nu merge, crezând că așa va fi bine, să reconstruim.
  • Atenție la viziuni și indicii puternice, sunt de mare ajutor.
  • Este important să lucrăm la visele personale, să ne pregătim pentru momentul împlinirii lor.
  • Să avem grijă de noi, de trupul nostru, de gândurile noastre, să nu forțăm nimic, să ne acordăm timp, să avem răbdare.
  • Să credem că ceea ce a fost ascuns se arată și că adevărul iese la suprafață.
  • Conflictul există întotdeauna în interiorul omului. Dar, dacă nu se rezolvă aici nu se rezolvă nici în altă parte.

Este foarte important să scrieți tot ce simțiți, tot ce se întâmplă, tot ce auziți, ce idei aveți. Toate acestea sunt scântei care să ne atragă atenția asupra lucrurilor importante. Odată notate nu se vor pierde.

 


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte