Din 23 octombrie de la ora 14.22 Soarele a intrat în semnul Scorpionului, unde va sta până în 22 noiembrie, un interval, care, ca în fiecare an provoacă schimbări și transformări în toate planurile, doar că la nivel subtil. Fiecare probabil simte o puternică nevoie interioară de a trăi un sentiment limpede, clar, al puterii personale. Pentru aceasta este important ca toate reziduurile legate de emoții negative, frustrări, resentimente, nemulțumiri. Apoi făcând atâta loc în interiorul nostru putem să ne construim noi obiective, să învățăm să ne exprimăm sentimentele. În acest fel puterea noastră personală crește odată prin recunoașterea propriilor slăbiciuni și în al doilea rând prin încrederea în punctele noastre forte. Apoi folosirea înțeleaptă a puterii este cheia care deschide poarta către armonia interioară. Probabil că nu evenimentele vor face remarcabilă această lună, ci salturile calitative din interiorul nostru.

Primele aspecte intense, pe care le resimțim încă de la început sunt opoziția anuală Soare Uranus, doar că de această dată pe axa fixă Scorpion Taur, cu Uranus în cădere. Tocmai de aceea spuneam că această perioadă ca și acest aspect este greu de perceput concret, dar el lucrează subtil, simțim doar că ceva ar trebui să se întâmple, și chiar se întâmplă în zonele cele mai profunde. Al doilea este Luna Plină pe axa Soare - Scorpion, Lună - Taur, în exaltare. Această Lună plină este una dintre cele mai importante din an. Despre ambele aspecte o să scriu un articol separat.

Urmează cuadratura anuală a Soarelui cu Nodurile lunare, de această dată pe semnele fixe Scorpion, Leu, Taur și ea foarte importantă, căci aduce nevoie de a înțelege concret care sunt viitorii pași pe calea destinului. Toate aceste aspecte se formează pe 24 octombrie. Apoi pe 26 octombrie se formează conjuncția inferioară dintre Soare și Venus, interesantă căci ne determină să facem o evaluare a stării sufletești și a felului în care ne-am folosit propriile resurse pentru a ne manifesta.

Pe 30 noiembrie are loc conjuncția Mercur Jupiter, un aspect anual, doar că de această dată el va trebui să ne ajute să ne înțelegem, să descoperim carențele de comunicare, să evaluăm abilitățile aplicate concret.

Pe 2 noiembrie avem cuadratura anuală Soare Lilith, doar că acum ea ne provoacă să înțelegem acele frici care ne împiedică transformarea și evoluția, dar mai ales ne împinge să descoperim, să cutăm răspunsuri la multe întrebări. Aici ne este de mare ajutor, căci ne aduce idei inspirate și percepții deosebite, trigonul Soare Neptun, în plus, ca de fiecare dată, simțim că suntem ajutați.

O nouă perioadă intensă este cuprinsă între 5 - 10 noiembrie, atunci Uranus formează cuadratură cu Nodurile Lunare, una mai mult decât interesantă și importantă, căci ea generează evenimente pe termen extrem de lung pentru fiecare dintre noi legate de încrederea necesară pentru a pune în practică idealurile și credințele cele mai înalte, cheia fiind a avea încredere în intuiția și percepțiile noastre dar și de a le oferi o bază solidă să se manifeste. Imediat după acest aspect Uranus aflat în mișcare aparent retrogradă revine în semnul Berbecului, readucând în prezent probleme rămase nerezolvate în ultima perioadă. Pe 6 noiembrie Nodurile lunare își schimbă semnele, astfel că Nodul Nord trece în semnul Racului și Nodul Sud în semnul Capricornului, în acest fel continuând ideea de dezvoltare a intuiție dar și generând o nevoie profundă în fiecare dintre noi de a se descoperi, de a-și conștientiza, metaforic vorbind, rădăcinile, de a se redefini , ca un fel de recreare a construcției personale. Apoi, imediat Jupiter formează trigon cu Nodul Nord și evident sextil cu Nodul Sud, indicând o direcție de urmat în dezvoltarea personală pe calea destinului. Este ceva ce trebuie făcut neapărat și suntem susținuți pentru a produce această schimbare, chiar dacă de multe ori prin descărcări karmice sau evenimente destul de bulversante. Pe 7 noiembrie avem Luna Nouă din semnul Scorpionului, interesantă căci se formează concomitent cu o altă conjuncție importantă cea dintre Pluton și Vesta, ambele vorbesc despre dedicare și despre capacitatea de concentrare pe propria persoană pentru a obține salturile calitative. Pe 8 noiembrie pe lângă sărbătoarea Arhanghelilor Mihail și Gavril, Jupiter trece în propriul domiciliu, Săgetătorul, aducând fiecăruia dintre posibilitatea de a se bucura de propriile realizări, de a își dezvolta capacitatea de înțelegere și de a se implica concret în transformarea societății actuale.

Între 10 -16 noiembrie par să intre în funcțiune acele automatisme existente la fiecare dintre noi prin intermediul cărora începem să prelucrăm toate informațiile care au venit. Idealurile proprii ne vor inspira, la fel cauzele în care credem, în sensul găsirii unei orientări clare a direcției pe care să mergem. Vom înțelege cât de mult ne crește voința și fermitatea dacă avem încredere în talentele personale. În acest fel se va realiza echilibrul spiritual, mental și fizic.

Perioada 17 - 22 noiembrie are o încărcătură mai caustică, căci ea aduce în prezent toate acele lucruri situații sau evenimente neclarificate, sau prost înțelese sau pe care le-am tratat cu nepăsare. Mercur retrogradează în semnul de exil al Săgetătorului, ceea ce face ca tot ceea ce am spus, gândit și judecat să se întoarcă împotriva noastră pentru a învăța ce înseamnă iubirea, claritatea și implicarea. Este o perioadă în care este important să înțelegem cum să ne ajustăm obiectivele plecând de la diminuarea ostilității, a confuziilor emoționale și încercând să facem pace cu trecutul. Sectoarele de viață care sunt supuse restructurării sunt legate de comunicare, de reformularea modului de exprimare, de regândirea unor strategi de vânzări, sau a unor planuri de marketing, de reprogramarea unor călătorii sau de începerea unor studii serioase în domeniul profesional. Mai poate fi vorba de o interiorizare necesară fiecăruia dintre noi, pentru a porni pe o nouă cale, restructurându-ne viață.

Această perioadă a Scorpionului parcă ne spune: cercetează-te, cunoaște-te pe tine însuţi!

Poate fi pentru mulţi dintre noi o perioadă fără resurse, de austeritate, şi atunci este necesar să ne punem în valoare bogăţia sufletului. Lipsa de resurse este doar o aparenţă, şi este temporară, necesară pentru a aprecia valorile reale care ne înconjură. Deobicei când ne lipsesc resursele exterioare, trebuie să folosim la maxim resursele noastre lăuntrice, înţelegând că de fapt viaţa nu este formată din ceea ce se vede în exterior ci mai ales din ceea ce izvorăşte din noi.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte